Občudovanje narave in njenih darov nas spremlja že od nekdaj. Spomini segajo v otroštvo, ko so babice na vrtovih zraven zelenjave obvezno posadile tudi cvetlice. Te so krasile ne samo vrt in njegovo okolico, ampak tudi njihove domove. Hkrati so bile sveže cvetlice z vrta v vazi nekaj, kar je bilo pri nas doma, seveda zahvaljujoč dragi mami, res vedno “na mizi”. In tako je (in bo) pri nas še zmeraj.

Kljub zelo pestri ponudbi na trgu opažamo, da so cvetlice z vrta zadnja leta postale nekaj, kar je, kljub neizmerni, trajni lepoti in biotski koristi zaobideno pod vplivom “čistosti” in (navidezne) urejenosti okolja. Kar je kljub cenovni dostopnosti po drugi strani tako zelo “podcenjeno”. In kar je kljub danim naravnim pogojem postalo dokaj redko.

In prav tukaj se srečamo s čudovitimi besedami (našega) velikega, spoštovanega gospoda Tomaža Humarja:“Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože.” Dobesedno.

In tako se začne pot Cvetilnika. Z željo, da vsak zase in/ali skupaj zasadimo vrtove rož. Vrtove cvetlic, ki bodo krasili naše duše.

Leto 2021 je bilo naše prvo in ne bi moglo biti lepše. Obogatilo nas je s toliko novimi poznanstvi, novim znanjem in cvetočimi trenutki. V ponudbo smo dodali kar nekaj novih izdelkov, ki ste jih tako lepo sprejeli.

S 7.1.2022 začenjamo s popolnoma prenovljeno spletno stranjo v želji, da vam ponudimo in združimo najboljše. Od bogate ponudbe najširšega nabora posebnih vrst in kvalitetnih čebulnic,semen do uporabnih nasvetov in širjenja, spletanja vezi med ljubitelji cvetja in narave. Hkrati k tej ponudbi dodajamo uporabne, stilsko dovršene izdelke, izjemne kvalitete in narejene, da trajajo. 

Dobrodošli, HVALA da ste z nami in vse lepo, Tina (cvetilnik.si)

Z NAMIZ nakupom čebulic in gomoljev rastlin se ne veselimo samo končnega rezultata, ampak tudi poti, ki nas do cvetenja vodi. Ta pot ni vedno enostavna, a uspeh je, z ljubeznijo, zagotovljen. Naša želja je, da na pot z nami ne samo vstopite, ampak z nami po njej tudi hodite. Z našim delovanjem želimo soustvariti "skupnost" ljubiteljev cvetlic, ki bi z izmenjavo znanj in izkušenj gradila mostove med različnimi vrtovi daleč naokrog.

Z VAMIZavedamo se, da današnji trg ponuja ogromno priložnosti za oseben pristop do strank, hkrati pa nam digitalizacija omogoča, da dosežemo še najbolj "fizično" oddaljene ljubitelje narave. Pri Cvetilniku smo si tako zadali, da bomo ponudbo v celoti prilagodili vašim željam in potrebam, hkrati pa vas spodbujali k raziskovanju in občudovanju našega drugačnega, raznovrstnega nabora cvetlic in drugih izdelkov, ki vam bodo polepšali vsakdan.