Z vami bomo vsak teden ustvarjali zgodbe domačih, namiznih šopkov. Brez določenega cilja, predvsem z namenom spodbujanja kreativnosti, spoznavanja domačega okolja, vrta oz. vseh darov, ki nam jih skozi letne čase ponuja narava in njen botanični svet.

V "otvoritev" in hkrati predstavitev tokratne novosti, smo aranžma urejali na ježku, katerega velikost je v naši ponudbi novost. Hkrati smo vam z izbiro sicer "težjih" in večjih rastlin želeli prikazati, kako zelo "močan" je ta ježek (kenzan) za urejanje cvetja.

Vsaj v našem koncu, je ob poteh in obronkih to sezono še posebej pogosto moč opaziti razprte plodove navadne trdoleske, ki so se posušili, njihova struktura pa je kljub temu izjemna.

 

Od čebulic smo odrezali še dve cvetoči stebli vitezove zvezde (tretje cvetno steblo zaporedoma od vsake čebulice) in ju pripravili za nekoliko drugačen aranžma.

1. Odrezani stebli smo na koncih ovili s slojem lepilnega traku, da steblo ne bi začelo pokati in se posledično čez čas lomiti. V kolikor je steblo res visoko, v votlo steblo vitezove zvezde lahko postavite tudi tanjšo leseno palico.

2. Pri takšnih aranžmajih smo pozorni tudi na to, da ob natikanju steblo nežno, a dobro primemo, priporočamo, da z obema rokama. Primemo ga na "dnu", saj tako preprečimo, da bi ob natikanju steblo počilo.

 

3. Nabrane vejice navadne trdoleske, ki smo jim predhodno z ostrimi škarjami dobro skrajšali konce, poljubno dodamo v aranžma. 

 

Aranžma smo za boljši prikaz tokrat "položili" v nižji, Bergspotter podstavek v pastelno roza odtenku. Tako pripravljen se bo v notranjih prostorih obdržal vsaj teden, lahko tudi dva ali več, odvisna je predvsem temperature prostora in rednega dolivanja / menjave vode.

 

Prijazno vabljeni, da ustvarite svojega, tako prijetno, sproščujoče in enostavno je.