Ko vas že tako očara oblika, Bergs tukaj gre še korak dlje.  Vsak lonec iz kolekcije predstavlja svojo zgodbo, svoj unikaten navdih in prav to pri Bergsu želelijo deliti tudi z vami. 

COPENHAGEN – » grajski lonec «

Kolekcijo Copenhagen ali tudi t.i. »Grajski lonci«(Caste pot) navdihuje stil lonca, narejenega na danskem kraljevem gradu Fredensborg davnega leta 1860. Od tam se je proizvodnja sčasoma preselila k manjšim lončarjem v mesto Kopenhagen, dokler v 60ih letih prejšnjega stoletja ni začelo naraščati povpraševanje po plastičnih loncih.  Steffen Berg, ustanovitelj BergsPotter, je navdih za kolekcijo, poimenovano Copenhagen, našel v čudovitem lončku, ki ga je nekoč videl v nekdanjem vrtcu, lonci pa se še danes izdelujejo v manjšem italijanskem mestu v osrčju Toskane.

HELENA -  » lepotica «

Vzorec nanizanih glinenih biserov ob zgornjem robu daje temu loncu mehak in klasičen videz. Severno od Rima leži mestece Di Bolzano, kraj, ki je bil nekoč napolnjen z lončarji in kraj, ki je bil dom Roberta Rossa. Po navdihu iz starogrških modelov je Rosso ustvaril lonec "Helena", ki je bil priljubljen v devetdesetih letih 20. stoletja. V zadnjem času se je zanimanje za to obliko znova obudilo in toskanski lončarji ga tako ponovno izdelujejo.

EMILIA – » Rimska vrv «

Vrv na robu tega visokega, vitkega lonca je navdihnil rimski imperij. Od leta 1800 se proizvaja v mestu Modena v regiji Emilia - Romagna v Toskani. Danes ga Bergs Potter izdeluje tudi v Toskani, s časovno priznanimi tehnikami.

SIMONA - » La Petite Française « 

Simona predstavlja romantičen pariški lonec, za katerega si predstavljajo, da se je pojavil v neštetih francoskih domovih od vrhunca priljubljenosti med 20imi in 60imi leti 19. stoletja. Najprej je bil ustvarjen v pariški Latinski četrti, ime njegovega prvotnega umetnika pa žal ostaja skrivnost. Pred leti so pri Bergsu ta čudovit lonček zasledili sredi bolšje tržnice na Montmartru, se vanj zaljubili, in tako ga po tem navdihu danes izdelujejo njihovi toskanski lončarji."

ELIZABETH - » Kraljica Elizabeth «

Predstavlja kraljico milosti in slave. Pa vendar se je tudi ta kraljeva ženska po več kot pol stoletja na prestolu hitro postavila proti nevihtam in tako je tudi ta lonec trpežen in okrašen z eleganco. Gotski loki okrasijo njegove stranice, katerih oblike tvorijo drzno krono, ko je lonec obrnjen na glavo. Elizabeth je narejena kot poklon vsem ženskam, vsakdanjim kraljicam, ki s ponosom, milino in močjo zaplujejo v vetrove.

DAISY - » MARJETICA « 

Ko pomislimo na Daisy, imamo v mislih njeno visokost, dansko kraljico Margareto drugo, ki jo Danci prepoznajo tudi pod vzdevkom »Daisy«

Oblikovana pod okriljem Bergsa, kolekcija loncev »Daisy« simbolizira moč, eleganco in klasične poteze kraljice. Ime »Daisy« se hkrati nanaša tudi ne istoimensko cvetlico, marjetico (ang. »Daisy«), prepleteno z eleganco in preprosto lepoto.  

PICOLLINA

Piccolina je ukrivljen, kratek lonec – s čudovito ornamentacijo navpičnih črt, vtisnjenih v telo male Piccoline. Vsaka veranda, vhodna vrata ali balkon bodo navušili z družbo te brezmejne lepote lonca. Trpežen in vsestranski, brezčasni videz ustreza sodobnim in tradicionalnim domovom, hkrati se pa je oblika večna in se tako lahko prenaša skozi generacije. Lonec spada med kolekcijo posebnih zunanjih loncev. Ima edinstveno in naravno vzdržljivost ter odpornost na zimske temperature, ki lahko segajo tudi pod ledišče.

» THE HOFF POT «

Lonec Hoff, ki ga je oblikovala priznana grafična oblikovalka Anna Hoff,  v našo filozofijo vnaša povsem novo dimenzijo. Cilindrično obliko lonca, narejenega iz prvovrstne surove terakote, ki omogoča  najboljše pogoje za rast rastlin,  v tej kolekciji dopolnjujejo posebni, ročno glazirani podstavki, ki jih lahko po želji kombinirate oziroma dodajate (mix & match).  Lonec tako predstavlja preprosto, neustavljivo kombinacijo, ki ugaja očem in spodbuja vsa vaša čutila, tako da rastlina v njem v prostoru dobi še večji pomen

»Ko smo z Bergs Pottery ustvarili HOFF, smo veliko dela posvetili zelo hrapavi površini surove gline. Želja je bila, da je lonec v kontrastu z gladko glazirano krožnico, v njuni kombinaciji pa ustvari izraz, ki je hkrati skladen in napolnjen s kontrasti v svoji sestavi in  zanimiv za pogled. In ravno takšne trajne rešitve me ženejo naprej ; ustvariti nekaj, kar si človek nenehno želi pogledati in uporabiti, tudi po dolgem času. Ustvariti izdelek, ki doseže nekakšno brezčasnost, a vseeno pritegne pogled in v vsakdanje življenje vnese veselje. V mojem svetu do tega pride s kombinacijo dobre ideje, trdne izdelave in kakovostnih materialov. " - Anne Hoff