"Ena bučka še ne prinese jeseni."

 Zagotovo drži. Nam pa je prinesla neustavljiv navdih za poletno jesenske kulise, ki so nastale tik pred osvežujočim sobotnim dežjem.

Obisk vrtnarije pozno poleti je lahko pravi balzam za dušo, sploh po tako vročih dneh, ki so za nami. Zeleni razgledi in nekaj tistih prvih »jesenskih cvetov« prinašajo veselje in oznanjajo spet nov, čaroben čas, čeprav se zdi, da se še poletja nismo prav naužili.

Na vrtu smo bili to sezono dokaj »uspešni«, pri lončnicah malo manj. Zalivanje in močno sonce, tega ritma žal nismo uspeli ujeti najbolje. Prav zato še kako prija zelena »osvežitev«.  

Že nekaj časa so v mislih »zeleno-cvetoče« mize. O tem, kako imenitno se lahko uskladijo lončnice z rezanim cvetjem. In če imamo hkrati v ponudbi še najlepše lonce, je trenutek za ustvarjanje ravno pravi.

Kot že omenjeno, nam in rastlinam poletje tokrat ni prizaneslo. Dalije delajo veliko manj cvetov kot prejšnja leta. Prav zato smo tudi opustili odstranjevanje stranskih poganjkov, cvetovi so posledično na krajših steblih. Zelenja je vsepovsod, teksture, odtenki so, vsak zase, neverjetni.  

      

Izjemni praproti, vzgojeni na eni najlepših vrtnarij daleč naokoli, družinskem Vrtnarstvu Tement, v kombinaciji s preprostimi šopki v majhnih steklenih vazah, ki bi jih sicer takoj lahko zamenjali s kakšnimi »mini recikliranimi flaškami«. Uporabili smo cvetove na kratkih steblih, ki bi jih sicer zavrgli.

Dodali smo tudi vejico roženkravta, pa posušene, nam tako ljube solzice, čokoladne kozmeje,…. Predvsem pa smo želeli prikazati, kako se lahko iz majhnega, preprostega, tistega, kar je pri roki, lahko pričara veliko.

Kljub bolj zaželenim glinenim loncem smo se odločili za enega glaziranega. Ravne linije in pikice na podstavku Bergsovega lonca, poimenovanega Simona v rumeni, so se v kombinaciji s smrečastimi listi praprota tako lepo ujele.

      

In na koncu je prav ta prinašalka jeseni, majhna, preprosta bučka, dodala piko na i k vsemu.

In še dodaten namig : 

Večere smo polepšali z vam že poznanimi solarnimi svetilkami Lumiz. Tokrat smo dodali še podstavek, da so vzorci svetlobe še bolj intenzivni. Tako je vzdušje, sedaj že nekoliko hladnejših večerov na terasi, še toliko bolj prijetno. 

  

 

Naj inspirira tudi vas, izjemno bomo veseli vaših odzivov.