Bliža se čas pomladnih šopkov. Tulipani so že prevzeli police cvetličarn in dokler nas pomlad ne pokliče s svojimi čari in vrt ponudi najlepšo nabirko, smo tokrat, bolj izjemoma, posegli po uvoženih cvetlicah. 

Krasni, polni cvetovi tulipanov so ohranjali svojo barvo in "kompaktno" obliko dobrih par dni. Ko se njihov čas izteka, njihova barva bledi. Iz živahnih, žlahtnih tonov se nam razkrijejo bolj umirjeni, pepelnati odtenki. Ko se cvetovi skoraj popolnoma odprejo, pa jih nikakor ne zavržimo. Še več, izkoristimo njihovo lepoto v minevanju.

  

Posegli smo po sedaj že vsem poznanih vazici oz. lončku ROMEO s kolekcije BergsPotter. Njegova smaragdno zelena je že tako prepoznavan in tako lepo se poda prav vsakemu odtenku cvetja. Za bolj pokončno, lepšo formo, smo stebla tulipanov prikrajšali, odstranili liste ter obe stebli nataknili na ježka za urejanje cvetja.

Piko na i smo želeli dodati z nekoliko zelenja. Stebla borovnic so vedno krasna kombinacija, a za natikanje na ježka je njihov obseg žal premajhen. In tukaj se pravzaprav začne namen objave. 

Ne samo, da nismo zavrgli razcvetelih tulipanov, tudi njihova odrezana stebla smo porabili. Služijo namreč kot dodaten ovoj "pretankim" steblom borovnic in drugih vejic. Tako slednja lažje nataknemo na ježka, hkrati pa si lahko pridobimo tudi nekaj dodatnih centimetrov višine. 

      

Naj še dodamo, da je na spodnjih fotografijah sicer vdino "reciklirano" steblo tulipana, na katerega smo nataknili olesenelo vejico. V našem primeru zgolj za boljšo nazornost, ko ustvarjate sami pa priporočamo, da dodatne "ovojne" vejice niso vidne. 

    

Verjamemo, da vam bo sedaj takšno urejanje cvetja postalo še bližje, v vseh letnih časih.