Prijetnejše temperature in že nekoliko daljši dnevi so krasna vzpodbuda, da se dnevno podamo na sprehod v domačem okolju, četudi kdaj le za dobrih deset minut.Oprezanje za darovi naravi pa je ob tem postala že stalnica. Tako prija, ko opazujemo kaj vse nas obdaja in ni nam nerodno priznati, da vseh opaženih botaničnih vrst ni "v malem prstu". Se pa učimo, vsako sezono znova. Ob tem dodamo da, ne glede na vrsto, nikoli ne poberemo večje število vejic. Ne želimo  "prezentirati" bajnih florističnih ustvarjanj z več desetinami stebel, ampak vas prijazno povabimo, da z majhnim ustvarite (za dušo) veliko.

ARANŽMA S CVETOVI TELOHA

Bujna sadika teloha v roza in grozdno vijoličnih odtenkih je bila navdih, po katerem smo se ravnali pri ustvarjanju. Ob tem smo za ta čas primernim, umirjenim in naravnim tonom, želeli dodati razgibanost in "divjost". Konec lanskega leta nabrane in tako lepo razvejane vejice črne jelše so bile prave za to. Za "zapolnitev" smo na koncu izbrali še krajše vejice vax-a. 

 

OSNOVA

Za aranžma smo izbrali v prav tako nevtralne, umirjene tone odeto skledo VAIDAVA iz kolekcije ECLIPSE. Njena reliefnost je kljub na videz popolnoma gladki površini tako naravna, pristna. Vanjo smo položili nižji ježek (kenzan za urejanje cvetja) velikosti 60mm, saj smo želeli dovolj prostora za natikanje stebel. 

Približno pet vejic črne jelše s plodovi smo nataknili po celotni površini ježka. 
Ko smo z (osnovno) kompozicijo bili zadovoljni, smo dodali cvetna stebla teloha. Vsa stebla smo na koncih predhodno obrezali z najljubšimi škarjami

 

Na koncu smo dodali še krajše vejice vax-a z lila cvetovi, ki so dodali še nekaj nežnosti. 

  

Dobrodošli, da se tudi sami prepustite navdihu in s skromnejšo nabirko ustvarite nekaj unikatnega in izjemnega.