Stiskano, t.i. prešano cvetje že dolgo ni namenjeno samo herbarijem, ampak z njim lahko ustvarimo marsikaj, poletje pa je pravi letni čas, da to lahko pridom izkoristimo. 

Čeprav je bila stiskalnica cvetja, pri nas poimenovana Cvetilnica, eden naših prvih izdelkov, smo jo v ponudbo vključili dokaj pozno. In čeprav nam je tako zelo blizu, nekako nismo našli pravega (časovnega) prostora, da vam jo predstavimo na nam ljub način.

Pa se je tako krasno "poklopilo". K sodelovanju nas je povabila Živa, ki ustvarja preko Živine ustvarjalnice. Prešano cvetje ji je že od nekdaj blizu, z njim so izpod njenih rok nastali res krasni izdelki. Tokrat pa je za vas in nas pripravila objavo o tem, kako prešano cvetje uporabimo na svečkah. 

Odlična in preprosta izvedba vas bosta preko krasnega videa brez dvoma navdušili, da tudi sami preizkusite kaj podobnega.

Hkrati vas še prijazno povabimo, da si ogledate še ostale izdelke, ki so nastali izpod rok Žive, ki je ob objavi zapisala: 

Del narave v bivalnem prostoru me vsakič znova napolni s pozitivno energijo. Sveže rože na jedilni mizi so pri meni stalnica že vrsto let, pa naj gre to za cvetlice iz tržnice, cvetoče veje dreves ali travniški šopek, ki ga naberem mimogrede, ko se vračam iz sprehoda. Najbolj vesela sem, ko del te čudovite narave ujamem v večnost, saj mi to omogoča, da lahko vedno znova občudujem njene lepote. Tako sem že v otroških letih začela s prešanjem cvetja, za
katerega me je navdušila moja babica, ki je stiskala cvetje v najrazličnejših knjigah in zvezkih. Rada sem jo opazovala in še danes se spominjam, kakšno veselje me je ob tem preplavljalo.
Danes imam tudi sama poln kotiček stiskalnic cvetja, od tistih, ki sem jih izdelala sama, do že narejenih (stiskalnica cvetja Cvetilnica).

Najbolj od vsega pa me navdušuje, da mi stiskano cvetje ponuja ogromno možnosti za kreativno izražanje. Tako sem
izdelala tudi "art printe" in voščilnice, kjer je vsako cvetje premišljeno postavljeno ob motivacijsko misel, ki sem jo ročno zapisala s kaligrafskim peresom.

Tokrat te želim navdušiti, da tudi ti poskusiš, nabereš cvetje, ki te najbolj očara, ga sprešaš in
ustvariš svoj izdelek.

V spodnjem videu pa ti pokažem eno izmed možnosti, kako lahko uporabiš prešano cvetje za okras na sveči.
Zelo preprosto je, rezultati pa so naravnost čudoviti!

Veselo ustvarjanje ti želim! :)

Živa je za ustavarjanje uporabila : 

- ročno narejeno in sestavljeno stiskalnico cvetja - Cvetilnico

- škarje Cvetilnik 

- svečke (višje lahko najdete tudi tukaj)