Mesec julij nam vrt napolni s cvetjem. In ne samo vrt, tudi na travnikih je pestro. Razne vrste trav med katerimi vsake toliko s svojo nežno vijola barvo pozdravlja njivsko grobljišče. Zadnja pot mimo travnika pa nas je presenetila s temno rdečimi, skoraj črnimi za fižol velikimi socvetji. Te galantne, za druge ne tako posebne, spet enim zelo ljube, a tudi zdravilne strašnice so idealne za cvetoče kombinacije k rezanemu cvetju.  

In ja, tako idilične okoliščine so nas kar poklicale, da vam ob njih predstavimo še novost iz italijansko-danske naveze Bergspotter.

Predstavljamo vam ročno glazirane ROMEO lonce, ki so tokrat prevzeli tudi vlogo vaze.

Izjemna kvaliteta, ročno glaziranje po starodavni in tradicionalni metodi, preprost a hkrati večen dizajn ter vsestranska uporabnost so nas navdušili in verjamemo, da bodo tudi vas. 

  

Okrasni lonci oziroma vazice so na voljo v treh velikostih :

poseben, višji (24cm) in premera 12cm ,

- premera 10,5 cm 

lonec ROMEO velikosti 14,5 cm.

       

Odlična oblika "cilindra" nam omogoča, da v kombinaciji z izbiro cvetja v prostor vnesemo eleganco. V kolikor dodajamo rezano cvetje, priporočamo izbiro rastlin z dolgimi, močnimi in ravnimi stebli.

  

Gladiole so odlične, tako samostojne kot v kombinaciji z dolgimi stebli okrasnih trav. 

Naj še dodamo, da se kolekcija ROMEO odlično ujame tudi z Bergs-ovimi "HOFF" cvetličnimi glinenimi lonci, kjer je možnost kombiniranja s podstavki skoraj neskončna, hkrati pa lahko večje Hoff podstavke uporabite tudi kot samostojne, kot vazo, kadar urejate cvtoče aranžmaje z ježki za urejanje cvetja.

Glede na visoke temperature, ki nas trenutno spremljajo, je tukaj še nekaj nasvetov:

Cvetje naberemo zgodaj zjutraj, ko še ni visokih temperatur. Prav tako ga po nabiranju čimprej damo v svežo, hladno vodo. Preden stebla položimo v vazo, jih na kratko porežemo – oster in poševen rez služi za boljšo absorbcijo vode.

Cvetje bo v vazi obstojnejše, če ga boste postavili v hladnejši prostor in stran od neposredne svetlobe. Prav tako priporočamo redno menjavo vode in obrazovanje.

Prijetno poletje naj bo :)