Predvsem tukaj izpostavimo čas, ki si ga namenite. In če je del tega časa oz. sprostitve tudi ustvarjanje, ste na pravem mestu.  Kot večino naših prejšnjih, je tudi ta objava nastala spontano. Mogoče smo malo pozni, a kljub temu upamo, da lahko dodamo kakšno piko na i "dnevu ljubezni", ki se tako zelo približuje.

  

Bršljan je najpogostejša rastlina, ki jo srečujemo na sprehodu v našem okolišu, prav tako nastopa v vseh letnih časih. Listi v obliki srca so sicer redkejši, a prepričani smo, da jih bo z malo sreče našel prav vsak. 
 Nabrali smo nekaj takšnih vejic in naše ustvarjanje se lahko začne. 
Kako se lotiti?
1. Vzamemo vejico bršljana ter ji po peclju navzdol odrežemo liste. (fotografija 1)
2. V kolikor imamo liste "nesrčastih" oblik, te preprosto obrežemo v želeno obliko srca. (fotografija 2) 
3. Na sredini zgornjega dela lista s škarjami nežno naredimo luknjico (fotografija 3), ki nam bo kasneje olajšala napeljevanje vrvice oz. žičke skozi list. 

 1    2    3

4. Ploske liste enakomerno porazdelimo po stiskalnici cvetja (fotografija 4), v kolikor jih imamo nekoliko več, to ponovimo, sloj za slojem. 
 Liste v stiskalnici pustimo cca. 5 dni ali nekoliko dlje, da se popolnoma osušijo. V kolikor za to ni več časa, lahko uporabite tudi še sveže liste, vendar se lahko le ti ob izsuševanju na zraku kasneje nekoliko upognejo. 

 4

Ko so listi osušeni, jih previdno naberemo iz stiskalnice. 

5. Vzamemo tanjši trak ali žičko, ter jo napeljemo skozi luknjice na listih ter oba konca žičke povežemo (fotografiji 5 in 6).

   6

"Okraske" samo še obesimo na (že obstoječ) aranžma in vzdušje je pričarano.

    

Pri ustvarjanju smo med drugim uporabili : 

Stiskalnico cvetja - CVETILNICA

Škarje CVETILNIK

Mini škarje CVETILNIK

Dodamo še namig : tako pripravljeni bršljanovi srčki so lahko tudi krasen okras na drevju na vrtu, kot darilo, lahko jih uporabite tudi pri zavijanju le tega.