V bližini domov se nahaja kar nekaj družinskih vrtnarij, ki s svojim izjemnim znanjem, predanostjo delo in ljubeznijo do rastlin in vzgoje le teh, prispevajo k bogastvu sonaravnega bivanja. In prav tam je prostor našla tudi ponudba Cvetilnika.

Sezonsko lahko naše kvalitetne čebulice, gomolje, koreninske grude in semena najlepših cvetlic najdete na družinskih vrtnarijah po vsej Sloveniji.
Prijazno vabljeni, da jih obiščete.

VRTNARSTVO ANTOLIN

Vrtnariji v Škofji Loki (Forme) in Radovljici (Jurčičeva 7)

"Jerica in Jože Antolin sva s prvimi vrtnarskimi poskusi začela že pred več kot 35 leti, ko sva v doma zgrajenem lesenem rastlinjaku ob domači hiši v Dorfarjih na Gorenjskem posadila prve krizanteme. Kmalu so sledile tudi ostale balkonske rastline. Večkrat ni bilo lahko, vendar naju je vztrajnost popeljala do začrtanih ciljev.

Danes delo s srcem in zagnanostjo nadaljuje druga generacija - sinova Rok in Urh ter hči Ana. Vrtnarimo na treh lokacijah - v Dorfarjih in na Formah pri Škofji Loki ter v Radovljici. Kot je razvidno iz fotografije se počasi in vztrajno vključuje tudi podmladek oz. tretja generacija. Dela pri nas nikoli ne zmanjka, prav tako tudi pridnih rok ne.

Številne stranke nam že leta zaupajo in močno se trudimo, da tako tudi ostane."

Spletna stran: Vrtnarstvo Antolin (antolinvrtnarstvo.si)

VRTNARSTVO TEMENT

Dvorjane 2a, 2241 Duplek

"Družinska vrtnarija, ki je svoj prostor pod soncem našla v Dvorjanah, nekje na polovici med Mariborom in Ptujem. Obiskovalce vas  ozdravijo čudovite rastline, tudi psa, kokoši in pav.
Vrtnarija je družinski zaklad; Vsakega izmed nas delo z rastlinami izjemno veseli, še pomembneje, imamo znanje, izkušnje in tradicijo že 28 let.
Ob vstopu na Vrtnarstvo Tement želimo poustvariti unikatno, neponovljivo izkušnjo, ki odseva našo zgodbo hortikulturno  barvanega življenja celotne družine. Doživeti nekaj edinstvenega. Narava in rastlinsko gradivo vzbujajo čute in spodbujajo kreativne misli; kraj inspiracije in navdiha v sožutju z letnimi časi in darovi narave, ki jih pripravimo v vizualno izkušnjo. Trdimo, da vrtnarjenje uči ponižnosti in potrpežljivosti. Ko pridelaš iz semena svojo hrano, vzgojiš svoje drevo ali odrežeš prvi cvet potem vidiš, kaj v življnju zares šteje, kaj so najbolj srečni trenutki in kako majhen je človek ob boku naravi in njenem toku.
Torej pozdravljeni v našem zelenem svetu, veseli nas, da ste z nami.
družina Vrtnarstva Tement

Spletna stran: Vrtnarstvo Tement (vrtnarstvotement.si)

ROŽCA GOLEŽ

Dole 7, 3230 Šentjur pri Celju

Najina ljubezen do narave, vrtnarjenja in vsega zelenja sega daleč nazaj v mladost. In pred več kot desetletjem, so se začeli prvi koraki do Rožce. Na najino delo gledava, kot da gradiva most med naravo in človekom. Želiva spodbujati ljudi, da gredo globlje v povezovanje, da začutijo semena, čebulice, rastline in sam vrt, kaj potrebujejo. Sva zagovornika ekološkega, biodinamičnega in vseh ostalih naravnih načinov vrtnarjenja. Le tako lahko skrbimo, da se narava in prst obnavljata. S tem pa skrbimo za prihodnje generacije. Kar mi počnemo danes, bo odmevalo v prihodnost še čez 1000 let. Želiva si, da ljudje, ki prihajajo k nama v Rožco in nama zaupajo čutijo in razmišljajo podobno saj smo skupaj najmočnejši v kreaciji lepšega sveta.

Spletna stran: Rožca Golež (rozca.net)

JERNEJA JOŠAR (CVETLICNA.SI)

Jurčkova 199, Rudnik, Ljubljana

Vrtnarjenje ni samo vrtnarjenje, je spoštovanje narave, je kultura, dediščina, način življenja. Je raziskovanje, učenje potrpežljivosti, načrtovanje, sanjarjenje in radostno potovanje skozi šolo življenja.

Sem Prekmurka, ki je po študiju agronomije našla svoj dom v Ljubljani. Svoj poslovni kotiček sem ustvarila v zeleni oazi blizu mestnega vrveža, na Rudniku v Ljubljani. Ko sedim za mizo v svoji zeleni hiški in med risanjem novega vrta ali pisanjem članka, pogledam skozi okno, me vsakič znova presune, kako zelo smo povezani z naravo in kako srečna sem lahko, da živim svoje poslanstvo.
Pogled na trajnostni vrt ob hiški, kjer na gredicah rastejo prepleteno in v sožitju vrtnine, zelišča in cvetlice, me pomirja, razveseljuje, navdihuje. Ekološki pristopi, kjer se prepletajo načela permakulture in biodinamike, so temelj tega vrta in prikaz ter dokaz za vse  biskovalce, kako lahko vrtnarimo na lahkoten način. Brez  prekopavanja, okopavanja, pletja… In brez uničevanja prsti s
kemikalijami in prekopavanjem. Ne pozabite, da imamo zemljo samo na izposojo. Glejte, da jo pustite svojim otrokom v dobrem stanju, rodovitno, polno koristnih živalic.
Delavnice in individualna svetovanja na temo trajnostnega vrtnarjenja so stalnica tega mojega zelenega raja. Rada poskrbim za svoje stranke kar se da, zato se vsakemu predam z vsem srcem in dušo. Pri meni imajo vedno na voljo ekološke certificirane sadike, seme, substrate, gnojila, kompost, nasvet in nasmeh. In ker brez rožic ne gre, so poleg sadik enoletnic in trajnic na voljo tudi čebulice spomladi in v jeseni cvetočih čebulnic. Kar nekaj njih je iz sortimana Cvetilnika.
Vrt naj bo prostor za sprostitev, prostor, kjer se povežemo z naravo, z rastlinami in živalicami, s samim sabo.

Spletna stran: CVETLIČNA JERNEJA JOŠAR S.P. (cvetlicna.si)

 

SODELOVANJE NA DOGODKIH

 

V letih 2022 in 2023 smo sodelovali na prijetnih dogodkih, katerih smo se udeležili z namenom predstavitve naše ponudbe in ustrarjanja s čebulicami. Na prav vse imamo krasne spomine, saj smo združili prijetno s koristnim, nabiranja novih znanj in spoznanj, dobre volje pa nikakor ni zmanjkalo.

 

VRTNARSKI SEJEM (Europark Maribor, 23. april 2022)

Sejma, ki je potekal v nakupovalnem središču smo se udeležili z našim prepoznavnim Piaggotom, ki je služil kot stojnica za predstavitev naših izdelkov. Med pestro ponudbo raznovsrtnih sadik in nepogrešljivih pripomočkov smo vnesli svežino z idejo in povabilom, kako si cvetoče okolje pričarati doma in na vrtu.

 

MAJSKI SEJEM RASTLIN (Botanični vrt Univerze v Mariboru, 14. in 15. maj 2022)

Tradicionalni sejem v Botanični vrt Univerze v Mariboru privabi tako ljubitelje rastlin kot takšne, ki bodo to morda še postali. Povabilu k sodelovanju smo se leta 2022 z veseljem odzvali ter se na prodajni stojnici predstavili z aktualno ponudbo iz našega asortimaja. 

 

POP-UP TEMENT (Vrtnarstvo Tement, 1. oktober 2022)

Dogodek, ki vsako sezono poveže ljubitelje rastlin, vrtarjenja, ter vsega prijetnega, kar sodi zraven. V čudovitem okolju cvetočega in navdihujočega smo delček prispevali tudi mi - s ponudbo čebulic in semen najlepših sort cvetlic. Bilo je nepozabno lepo. 

VIKEND ZATE 2022 (Rogaška Slatina, 30. september 2022) in

vir fotografij : Alenka Ružič Jovović

VIKEND ZATE 2023 (Opatija (Hrvaška), 9. in 10. oktober 2023)

Ponosni smo na posebno sodelovanje v sklopu dogodka Vikend Zate.

Če smo prvo leto sodelovanja tam naše delovanje na kratko predstavili, smo lansko leto to izpeljali na popolnoma drugačen način. Skupaj z organizatorko, drago Alenko Ružič Jovović in sodelujočim podjetjem Metrob smo pripravili Delavnico za sproščanje - sajenje čebulic vitezovih zvezd. Kljub temu, da je bila udeležba več kot 100tih posameznic kar velik zalogaj, imamo na dogodek najlepše spomine, po številčnih objavah na socialnih omrežjih pa verjamemo, da je veselje prav tako na strani udeleženk, ki so slaba dva meseca kasneje z navdušenjem delile sadove delavnic - krasne cvetove posajenih čebulic vitezovih zvezd.

vir fotografij: Alenka Ružič Jovović

 

POVABILO:

Svet s cvetlicami je vsekakor lepši in srečnejši. Veseli bomo povabila v vašo družbo. Dobrodošli, da nas kontaktirate preko maila info@cvetilnik.si ali telefona 040 161 678 (Tina).