slika logo

Da rastlini zagotovimo karseda najboljšo rast, izberemo kvaliteten lonec. In ko smo tega izbrali, je tukaj še nekaj nasvetov, kako ga pripravimo, preden vanj posadimo izbrano rastlino.

  1. Izbran lonec prelijemo s curkom vode ali namočimo v vodi (tudi do 24 ur). S tem zagotovimo optimalno vlažnost rastlini že ob saditvi. Lonci iz kvalitetne terakote se bodo ob tem obarvali temnejše.
  2. Na dno lonca položimo kamen ali odlomljen del ploščice, kos glinenega materiala ali podobno. S tem zagotovimo počasnejše odtekanje vode.
  3. Večje lonce je priporočljivo pred zasaditvijo rastline do ¼ napolniti z dodatnim drenažnim materialom (drobni kamenčki ipd.). S tem koreninam rastline zagotovimo boljšo zračnost.
  4. Na zgoraj omenjeno položimo krpo, ki prepušča vodo. S tem preprečimo iznos substrata, lonec in podstavek pa ostaneta čistejša.
  5. Dodamo kvaliteten substrat. Preden vanj zasadimo rastlino, njene korenine za krajši čas namočimo v vodi in »et voilà«, rastlina je pripravljena na novo, najboljše okolje.

Zaradi izjemne kvalitete gline, ki je 100% naravna, so vsi "raw" glineni lonci Bergspotter vodoodporni in kot takšni primerni tako v zunanjih kot notranjih prostih.